«Μεταμορφώνεται» η Μίκρα, με ένα νέο πλήρες σετ οργάνων

mikra-erga1
Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση των οργάνων της ενόργανης γυμναστικής με ένα καινούργιο, πλήρες σετ οργάνων ανδρών – γυναικών, προς όφελος του κλιμακίου των Εθνικών ομάδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Η αφαίρεση των παλαιών οργάνων έγινε χθες (Κυριακή 07/02) από τους ίδιους τους ανθρώπους της ενόργανης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρέθηκαν οικειοθελώς στο «Σπίτι της Γυμναστικής» και αφιέρωσαν την ημέρα τους στον καθαρισμό του χώρου, έτσι ώστε σήμερα (Δευτέρα 08/02) να ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων οργάνων. Θα ακολουθήσει η απολύμανση από ειδικά συνεργεία και κατόπιν θα μπουν οι μοκέτες και τα στρώματα, έτσι ώστε το γυμναστήριο να είναι έτοιμο προς χρήση προς τα τέλη της εβδομάδας.

Στην αποκατάσταση της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι προπονητές της Βόρειας Ελλάδας, στελέχη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., αλλά και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, σε μια διαδικασία που είχε αρκετή δουλειά, αλλά και πολλά χαμόγελα.

Το καινούργιο σετ οργάνων, μάρκας American Athletic, περιλαμβάνει ένα ταπί ασκήσεων εδάφους νέων προδιαγραφών, δύο ίππους άλματος, έναν ίππο με λαβές, ένα ζευγάρι κρίκων, ένα μονόζυγο, ένα σετ παράλληλων ζυγών ανδρών, ένα σετ ασύμμετρων ζυγών γυναικών, καθώς και μία δοκό ισορροπίας.

Η αξία τους υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ, αλλά χάρη στις ενέργειες του κ. Βασιλειάδη η διοίκηση της Ε.Γ.Ο. κατόρθωσε να τα εξασφαλίσει δωρεάν, με χορηγία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), καταβάλλοντας απλώς το κόστος μεταφοράς και εκτελωνισμού.

Τα όργανα που θα τοποθετηθούν στη Μίκρα αναβαθμίζουν αισθητά τις συνθήκες προπόνησης για τους αθλητές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και τη δυνατότητα του γυμναστηρίου να φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και να υποδεχθεί ξένες αποστολές που θα επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία τους.

Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος μιας τεράστιας προσπάθειας της Ε.Γ.Ο. για αναβάθμιση του αγωνιστικού εξοπλισμού της ενόργανης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με νέα όργανα συνολικής αξίας περίπου 250.000 ευρώ, αφού πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά είχαν τοποθετηθεί όργανα μάρκας Spieth, όμοια με αυτά που θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα λιγότερο χρησιμοποιημένα από τα όργανα που υπήρχαν έως τώρα στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» θα σταλούν στον Άγιο Κοσμά για να συμπληρώσουν τις εκεί ανάγκες, ενώ αρκετά άλλα θα προωθηθούν στο υπόγειο γυμναστήριο του Αλεξανδρείου Μελάθρου, όπου θα γίνει ειδική διαμόρφωση του χώρου. Τα υπόλοιπα, παλαιότερα όργανα θα δοθούν σε περιφερειακά γυμναστήρια, προκειμένου να αξιοποιηθούν από μικρότερους αθλητές ενόργανης μέχρι να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους.
mikra-erga2 mikra-erga3 mikra-erga4 mikra-erga5 mikra-erga6

Comments are closed.