Αναχωρούν για την Ελβετία οι Εθνικές ενόργανης ανδρών – εφήβων

bern_logo
Η κατάκτηση μεταλλίων αλλά και η απόκτηση εμπειριών θα είναι ο στόχος των Εθνικών ομάδων ανδρών και εφήβων της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίες το πρωί της Κυριακής (22/05) αναχωρούν με προορισμό τη Βέρνη της Ελβετίας, όπου θα λάβουν μέρος στο 32ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (25-29 Μαΐου).

Στην κατηγορία ανδρών, την πενταμελή ελληνική ομάδα αποτελούν οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης και Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, ενώ στην κατηγορία εφήβων τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Άγγελος Κοντεσίδης, Γιώργος Προβιάς και Στέφανος Τσολακίδης.

Τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων θα συνοδεύσουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Δημήτρης Μπαξεβανίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Σταύρος Γαλερός, η φυσιοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Σάββας Ταγτελενίδης, ο οποίος θα έχει χρέη αρχηγού αποστολής.

Επίσης παρόντες στη Βέρνη θα είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) και ο επικεφαλής των Ελλήνων κριτών Νίκος Προβιάς, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της UEG.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης σκιαγράφησε τους στόχους της ελληνικής ομάδας, αναφέροντας τα εξής:
«Στους άνδρες, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση σε τουλάχιστον δύο τελικούς οργάνων. Ο Πετρούνιας στους κρίκους θα πάει ως φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο Μάρας στο μονόζυγο θα έχει αυξημένες πιθανότητες να μπει στον τελικό, παρότι βρισκόμαστε σε προ-Ολυμπιακή προετοιμασία και δουλεύει ταυτόχρονα σε δύο προγράμματα: Ένα πιο ‘ελαφρύ’ και ένα πιο δύσκολο, το οποίο ετοιμάζουμε για το Ρίο και ίσως προλάβουμε να το παρουσιάσουμε στη Βέρνη.
Το ιδανικό σενάριο θα είναι να κερδίσουμε την συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς, αφού ο Μαρκούσης στο έδαφος και ο Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο έχουν δυνατά προγράμματα, με αρχική αξία 6,60, και μπορούν να μπουν στην οκτάδα αν κάνουν καλές εκτελέσεις. Δυστυχώς ο Ηλιόπουλος δεν θα μπορέσει να πάει για διάκριση στο δίζυγο, γιατί ακόμα έχει πρόβλημα στο δάχτυλό του, μετά τον τραυματισμό που είχε πριν από ενάμιση μήνα στο Κότμπους. Ο δικός του στόχος θα είναι να ξεπεράσει τους 84,000 β. στο σύνθετο ατομικό.
Στο ομαδικό των ανδρών, θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, χωρίς πτώσεις, αν και δεν έχουμε προετοιμαστεί ιδιαίτερα ως ομάδα, αφού βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Στους εφήβους, αυτό που περιμένουμε από τα παιδιά είναι να επαναλάβουν την θετική εικόνα που έδειξαν και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να αποκτήσουν μέσα από την συμμετοχή τους εμπειρία και όρεξη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον».

Η φετινή διοργάνωση, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 312 αθλητές (158 άνδρες, 154 έφηβοι) από 37 χώρες, περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, που στην κατηγορία ανδρών θα διεξαχθεί με το σύστημα «5-3-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 3 εκτελέσεις ανά όργανο, όλες οι βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη), ενώ στην κατηγορία εφήβων ισχύει το σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 εκτελέσεις ανά όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 25 Μαΐου
11:00 – 13:30: Προκριματικός εφήβων, 1ος όμιλος
15:00 – 17:30: Προκριματικός εφήβων, 2ος όμιλος
18:20 – 18:50: Τελετή έναρξης
19:00 – 21:30: Προκριματικός εφήβων, 3ος όμιλος

Πέμπτη 26 Μαΐου
11:00 – 13:15: Προκριματικός ανδρών, 1ος όμιλος
15:00 – 17:15: Προκριματικός ανδρών, 2ος όμιλος
19:00 – 21:30: Προκριματικός ανδρών, 3ος όμιλος

Παρασκευή 27 Μαΐου
19:30 – 22:00: Τελικός σύνθετου ατομικού εφήβων

Σάββατο 28 Μαΐου
15:30 – 18:10: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 29 Μαΐου
11:30 – 15:05: Τελικοί οργάνων ανδρών
15:45 – 18:10: Τελικοί οργάνων εφήβων
18:15 – 18:20: Τελετή λήξης

Πηγή: Ε.Γ.Ο.

Comments are closed.