Ολοταχώς για ρεκόρ ξένων συμμετοχών το 2ο διεθνές τουρνουά ενόργανης “Horizon Cup”

horizon_004

Μεγάλος αριθμός ξένων αθλητών και αθλητριών θα δώσει ραντεβού στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου, για το 2ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”, το οποίο αναμένεται να καταρρίψει όλα τα περσινά ρεκόρ, προσελκύοντας σωματεία από όλη την Ευρώπη.

Το έντονο διεθνές ενδιαφέρον για τη διοργάνωση, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τους ανερχόμενους αθλητές ηλικίας 11 έως 16 ετών, επιβεβαιώνεται από τις μέχρι στιγμής εγγραφές, που ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά: Την αρχική δήλωση συμμετοχής έχουν ήδη αποστείλει εκπρόσωποι αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται παραδοσιακές σχολές του αθλήματος, όπως η Ρουμανία, καθώς και ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Βρετανία και η Ελβετία.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και θεωρείται βέβαιο ότι τα τελικά μεγέθη των ξένων συμμετοχών θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο διάστημα που απομένει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Παράλληλα, τη δική τους μαζική παρουσία αναμένεται να έχουν για άλλη μια χρονιά οι αθλητές των εγχώριων σωματείων, κλείνοντας έγκαιρα μία θέση στη μοναδική διεθνή διοργάνωση του είδους της στην Ελλάδα.

«Μπαίνουμε στο τελευταίο εικοσαήμερο των εγγραφών και τα μηνύματα που παίρνουμε από το εξωτερικό είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι περσινοί επισκέπτες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλοί θα βρίσκονται ξανά φέτος κοντά μας. Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα της γυμναστικής μαθαίνει πλέον το “Horizon Cup” και δείχνει σημαντικό ενδιαφέρον. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε αθλητές από διψήφιο αριθμό χωρών και με την αμέριστη βοήθεια της Ε.Γ.Ο. να διοργανώσουμε για άλλη μια χρονιά έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου», τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστος Ψαθάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι περιμένει εξίσου ευρεία εκπροσώπηση σωματείων από όλη την Ελλάδα:

«Προσδοκούμε ότι θα μας τιμήσουν ξανά με την συμμετοχή τους ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε όλα τα εγχώρια ταλέντα της ενόργανης να ζήσουν την ατμόσφαιρα αυτής της γιορτής του αθλητισμού. Οι προεγγραφές των ελληνικών συλλόγων πηγαίνουν επίσης πολύ καλά και εκτιμούμε ότι τα μεγέθη θα πολλαπλασιαστούν στις είκοσι ημέρες που απομένουν».

Το “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, φέρνοντας για άλλη μία χρονιά στο προσκήνιο τους ταλαντούχους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια γεννημένα μεταξύ 2003 και 2007 και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2005 και 2008. Οι εγγραφές για τη διοργάνωση συνεχίζονται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.horizoncup.gr.

Comments are closed.