Πένθος στην ελληνική γυμναστική: «Έφυγε» ο Γιώργος Δέλλιος

Φτωχότερη είναι η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, η οποία θρηνεί την απώλεια του Γιώργου Δέλλιου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών είχε έντονη δράση στα κοινά της γυμναστικής επί δεκαετίες, αποτελώντας ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα:
Εξελέγη δύο φορές στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., όπου διετέλεσε μέλος (2000-2004) και ειδικός γραμματέας (2004-2007), υπήρξε επίσης ο πρώτος πρόεδρος της νεοσύστατης Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (2000-2006), ενώ από το 1998 και μέχρι το τέλος της ζωής του κατείχε το αξίωμα του προέδρου στο σωματείο ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος Θεσσαλονίκης, μέσα από το οποίο αναδείχθηκε πλήθος πρωταθλητών, με επιφανέστερους τους Ολυμπιονίκες της ενόργανης Ιωάννη Μελισσανίδη και Δημοσθένη Ταμπάκο.

Επιπλέον, είχε ενεργή ενασχόληση και με άλλα αθλήματα, ως διαιτητής ποδοσφαίρου για ένδεκα χρόνια (1976-1987), φτάνοντας να «σφυρίζει» σε αγώνες της Β’ Εθνικής, αλλά και ως διοικητικός παράγοντας της άρσης βαρών αργότερα.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., καθώς επίσης ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τα συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 13:00, στο Λειψύδριο Κιλκίς, όπου το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Δέλλιο θα έχουν τη δυνατότητα να πουν συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολλοί συνοδοιπόροι του από τον χώρο της ελληνικής γυμναστικής.

Παράλληλα, η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας θα παραμείνει αύριο (Δευτέρα 16/09) κλειστή και δεν θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις, σε ένδειξη πένθους.

Comments are closed.