Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για το 2ο “Horizon Cup”

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί 200 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής από 19 χώρες, που θα αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από το 2ο διεθνές τουρνουά “Horizon Cup”, αυτό το Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Το μοναδικό διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης στην Ελλάδα, που ήδη από τον δεύτερο χρόνο «ζωής» του έχει γιγαντωθεί και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για το άθλημα ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας, φέρνει στο προσκήνιο τους ανερχόμενους πρωταθλητές, ηλικίας 11 έως 16 ετών.

Αγόρια και κορίτσια από τρεις διαφορετικές ηπείρους και συνολικά 19 χώρες (Καναδάς, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Βρετανία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα), εκπροσωπώντας περισσότερους από 40 ξένους συλλόγους της Ευρώπης, της Ασίας, αλλά και της Αμερικής, δίνουν ραντεβού στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας, η οποία θα φορέσει… τα καλά της για να τους προσφέρει μία μοναδική αγωνιστική εμπειρία.

Στα «συν» της διοργάνωσης περιλαμβάνεται επίσης η έκδοση ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, ένα τόλμημα που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε διασυλλογικό αγώνα γυμναστικής στην Ελλάδα, μέσα από την ενότητα “LIVE SCORE” του επίσημου δικτυακού τόπου http://www.horizoncup.gr.

Ξεχωριστή αξία προσδίδουν στο “Horizon Cup” και οι παράλληλες δράσεις, που το μετατρέπουν σε ένα γεγονός με πολιτιστικό, τουριστικό, αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα:

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας συνέθεσε την επίσημη μουσική των αγώνων, η οποία μεταξύ άλλων «έντυσε» το εντυπωσιακό βίντεο της διοργάνωσης, έναν ύμνο στην ομορφιά της γυμναστικής και της Θεσσαλονίκης, με απώτερο στόχο να καθιερωθεί ως ιδανικός προορισμός για όλο και περισσότερες ξένες αποστολές.

Επιπλέον, το κοινωνικό πρόσημο του “Horizon Cup” αναδεικνύεται μέσα από την σύμπραξη με τον «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», που κατά το διήμερο των αγώνων θα ενημερώνει τους θεατές για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση θα κορυφωθεί την Πέμπτη (07/11) με την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου Μελάθρου στις 12:00, καθώς και με τις πρώτες αφίξεις των αποστολών.

Το 2ο “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι μεταξύ 2003 και 2007 και αθλήτριες γεννημένες μεταξύ 2005 και 2008.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, με την υποστήριξη της οποίας πραγματοποιείται η διοργάνωση, η COSMOTE TV και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

08:30 – 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
11:00 – 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
13:30 – 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες, 1ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
16:00 – 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες, 2ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
18:00 – 18:30: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00 – 21:00: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
21:30 – 22:00: Απονομές μεταλλίων

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

08:30 – 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
11:00 – 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
13:30 – 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
16:00 – 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
18:30 – 20:30: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
21:00 – 21:30: Απονομές μεταλλίων

Στιγμιότυπα από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση:

Comments are closed.