Άνοιξε νέους δρόμους το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.

Μεγαλύτερη από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της γυμναστικής και η επιτυχία που σημείωσε το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., καλύπτοντας τις θεματικές ενότητες της Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και της Επιστημονικής Υποστήριξης Ειδικοτήτων.

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Ι. Μελισσανίδης» την Παρασκευή 15/04 και το Σάββατο 16/04 σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και έδωσε πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις στους αθλητές-αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης, στους ομοσπονδιακούς προπονητές, καθώς και στους προπονητές-προπονήτριες των σωματείων-μελών της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε..

Την πρωτοβουλία της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. τίμησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αποστέλλοντας τον χαιρετισμό του με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, και συγχαίροντας τους διοργανωτές για την ιδέα τους.

Κατά την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, η Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών εκ μέρους της εκπαιδευτικής ομάδας του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης μας δίδαξε πόσο πολύτιμη είναι η προεργασία σε τυχόν άσχημα συμβάντα που κινδυνεύει κάποιος συνάνθρωπος μας με την απώλεια της ζωής του, ώστε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να σωθεί. Η γνώση της παροχής πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για καθένα από εμάς.
Επίσης, οι εισηγητές των επιστημονικών ειδικοτήτων που υποστηρίζουν τα αθλήματα της γυμναστικής πρόσφεραν αφορμές για γόνιμο προβληματισμό και για επιμόρφωση του κοινού που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη δεύτερη ημέρα των εργασιών.

Έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου της γυμναστικής, η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. πρόκειται να διοργανώσει και άλλα αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, που θα βοηθήσουν προπονητές, αθλητές-αθλήτριες, αλλά και γονείς και παράγοντες σωματείων της γυμναστικής, οδηγώντας σε μια πορεία που επιθυμούμε όλοι μας.

Η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. ευχαριστεί τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη προσπάθειά μας και ήταν, μεταξύ άλλων:
– Η εκπαιδευτική ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης: Ο κ. Αποστόλης Χατζημιχαηλίδης Προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης, ο κ. Γεώργιος Μιρτσιώτης, ο κ. Σωκράτης Δαυιδόπουλος και ο κ. Αναστάσιος Μιτσικούδης.
– Οι εισηγητές επιστημονικής υποστήριξης ειδικοτήτων: Ο Δρ. Στυλιανός Καπετανάκης, Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, Επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ., ο Δρ. Ευάγγελος Φλώρος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, η Δρ. Ευφροσύνη Μήτσιου, Ψυχολόγος – Mental Trainer με εξειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολοφία, ο κ. Γεώργιος Ρογδάκης, φυσιοθεραπευτής, η κα Βίκυ Παπαδοπούλου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος MSc, και η κα Ευδοξία Κοσμίδου Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Στο περιθώριο του διημέρου σεμιναρίου βραβεύτηκαν ο φυσικοθεραπευτής Γεώργιος Ρογδάκης από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη και ο Δρ. Στυλιανός Καπετανάκης από τον νομικό και πολιτευτή κ. Νικόλαο Καραγιαννακίδη, για την πολύτιμη προσφορά τους στα αθλήματα της γυμναστικής.

Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., κ. Νεκτάριος Κελεσίδης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:
«Σκοπός του διήμερου σεμιναρίου ήταν να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους οι προπονητές της γυμναστικής και οι αθλητές του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων. Παράλληλα, είναι απαραίτητες οι ειδικεύσεις στο έργο των προπονητών, ώστε να μπορέσουν να κατευθύνουν τους αθλητές τους όσο μπορούν καλύτερα και να τους οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων τους. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των προπονητών και θα ετοιμάσουμε ανάλογες επιμορφωτικές εκδηλώσεις και στο μέλλον.
Η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. σκοπεύει να διευρύνει τα επιμορφωτικά σεμινάρια και πέρα από τους προπονητές. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσους ακόμη συμβάλλουν για την επιτυχία των αθλητών, όπως είναι οι διοικούντες των αθλητικών σωματείων, οι γονείς των αθλητών και όλοι οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην εξέλιξη των αθλημάτων της γυμναστικής. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα σωματεία χρειάζονται την επιστημονική εποπτεία για να υπάρχει η επιθυμητή πρόοδος.
Ευχαριστώ τους προπονητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, όπως και τους καταξιωμένους επιστήμονες που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου, το οποίο σημείωσε σημαντική επιτυχία, αν κρίνουμε από τα σχόλια που δεχθήκαμε από τους συμμετέχοντες».

VIDEO: Χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

VIDEO: Δηλώσεις του Προέδρου της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., Νεκτάριου Κελεσίδη:
Comments are closed.