Έτοιμη να υποδεχθεί κορυφαίους αθλητές και διοργανώσεις η αναβαθμισμένη αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης»

????????????????????????????????????
Σε κορυφαίο προπονητικό κέντρο ενόργανης γυμναστικής στην Ευρώπη μετατρέπεται η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, μετά την απόκτηση ενός ολοκαίνουργιου σετ οργάνων, που δημιουργεί νέες, μεγάλες δυνατότητες για την ελληνική γυμναστική.

Η τοποθέτηση των νέων οργάνων, τα οποία κοστίζουν πάνω από 180.000 ευρώ αλλά η Ε.Γ.Ο. τα εξασφάλισε ως χορηγία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και από σήμερα (Δευτέρα 15/02) το γυμναστήριο έχει παραδοθεί προς χρήση για τους αθλητές των Εθνικών ομάδων, αλλά και για εκείνους των σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Πλέον, η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» είναι έτοιμη να υποδεχθεί κορυφαίους αθλητές και να φιλοξενήσει ανά πάσα στιγμή διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, αφού αποτελεί το μοναδικό προπονητήριο στην Ευρώπη που διαθέτει άρτιο εξοπλισμό και ταυτόχρονα έχει τα όργανα μονίμως τοποθετημένα πάνω σε ειδική ξύλινη εξέδρα (πόντιουμ), πράγμα που στο εξωτερικό είναι μια «πολυτέλεια» που δεν συναντάται σε προπονητικές συνθήκες, παρά μόνο στους μεγάλους αγώνες.

Παράλληλα, η ανακαινισμένη αίθουσα θα προσφέρει εξαιρετικές αγωνιστικές συνθήκες στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, στους νεαρούς αθλητές των τοπικών σωματείων, αλλά και σε όλες τις ξένες αποστολές που θα επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία τους, όπως ήδη κάνουν αρκετές από αυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική γυναικών της Ελβετίας, η οποία επισκέπτεται τη Μίκρα κάθε καλοκαίρι τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Η αίθουσα της Μίκρας γίνεται πόλος έλξης για ολόκληρη την Ευρώπη. Κανένα άλλο γυμναστήριο ενόργανης δεν διαθέτει ανάλογες προδιαγραφές, με όργανα υψηλής ποιότητας στημένα πάνω σε πόντιουμ όλο το χρόνο. Πλέον, η Θεσσαλονίκη μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και τις εθνικές ομάδες πολλών χωρών, που είναι δεδομένο ότι θα θελήσουν να έρθουν για προετοιμασία. Το γεγονός αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική γυμναστική, αλλά και για την τοπική οικονομία, αφού έτσι θα αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και θα έχουμε εισροή χρημάτων στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ε.Γ.Ο. προσδοκά στη διοργάνωση ενός διεθνούς γκραν πρι ενόργανης στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) την τέλεση των εκπαιδευτικών προπονητικών καμπ του 2017. Τα συγκεκριμένα καμπ πραγματοποιούνται από την UEG κάθε καλοκαίρι, με την συμμετοχή προπονητών και νεαρών αθλητών (13-16 ετών) και αθλητριών (10-12 ετών).

Επιπλέον, η Ομοσπονδία έχει ήδη απευθυνθεί στη Γ.Γ.Α. και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, εκφράζοντας ενδιαφέρον να αναλάβει την εκμετάλλευση του Αθλητικού Ξενοδοχείου που υπάρχει στους χώρους του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, για τη φιλοξενία των ξένων αποστολών που θα επισκέπτονται την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» στο πλαίσιο διεθνών αγωνιστικών ή προπονητικών εκδηλώσεων.

Η δημιουργία του Αθλητικού Ξενοδοχείου υπήρξε άλλωστε εισήγηση του κ. Βασιλειάδη το 2005, όταν είχε ρόλο συμβούλου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο από το 2007, όταν και έγινε η ανέγερσή του.

Ο Θανάσης Βασιλειάδης υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι οι άνθρωποι της γυμναστικής στη Θεσσαλονίκη -συμπεριλαμβανομένου του ιδίου- ήταν εκείνοι που «σήκωσαν τα μανίκια» και εργάστηκαν εθελοντικά για την αφαίρεση των παλαιών οργάνων, την αποκατάσταση του γυμναστηρίου και την τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού:

«Όλοι οι άνθρωποι της ενόργανης στη Βόρεια Ελλάδα, σαν μια οικογένεια, κάναμε αυτό που έπρεπε. Είμαστε ενωμένοι, αγαπάμε τη γυμναστική και γι’ αυτό μπορούμε να πετυχαίνουμε τόσο πολλά. Αξίζει να πούμε ένα ‘ευχαριστώ’ στους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές, στα διοικητικά στελέχη και όλους τους υπόλοιπους φίλους, που αφιέρωσαν οικειοθελώς το χρόνο τους επί μία εβδομάδα και δούλεψαν με κέφι για να αλλάξει η εικόνα του ‘Σπιτιού της Γυμναστικής’.

Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία Exposystem, που μας παραχώρησε τις καινούργιες μοκέτες για το γυμναστήριο, την εταιρεία ISS, που μας πρόσφερε τις υπηρεσίες καθαρισμού, καθώς και την επιτροπή διοίκησης των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης για την αμέριστη συμπαράστασή της».

Η πρώτη μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη ριζικά ανανεωμένη αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», θα είναι η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου.

Φωτογραφίες από το «Σπίτι της Γυμναστικής», μετά την τοποθέτηση των νέων οργάνων:

mikra2 mikra3 mikra4 mikra5 mikra6 mikra7

Comments are closed.