Εύσημα από τον Πρόεδρο της FIG: «Η ελληνική γυμναστική θα επιστρέψει δυνατά, βλέπω σπουδαίο μέλλον για την Ε.Γ.Ο.» (videos)

worldcup2022_watanabe

Η απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής του Φαλήρου επισφραγίστηκε από τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μορινάρι Γουατανάμπε, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και προέβλεψε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος τίμησε τη διοργάνωση με την παρουσία του, επισήμανε την εμπιστοσύνη του προς την Ε.Γ.Ο. και τη διοίκησή της, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική ρυθμική γυμναστική θα επιστρέψει δυνατά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Μαζί με τον Πρόεδρο της FIG, στα πολλαπλά οφέλη που δημιουργεί η επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στο περιθώριο της Τελετής Έναρξης των αγώνων ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η συνέντευξη του Προέδρου της FIG, Μορινάρι Γουατανάμπε:

-Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Τι σας εντυπωσίασε από όσα είδατε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου;
«Είναι μία φανταστική διοργάνωση. Ειδικά με την πανδημία και σε καιρό πολέμου, υπήρχε μεγάλη πίεση γύρω από τη διοργάνωση, αλλά οι αθλήτριες το απολαμβάνουν, δείχνουν πνεύμα φιλίας και αλληλεγγύης και είδαμε όμορφους αγώνες».

-Τι προβλέπετε για το μέλλον αυτής της διοργάνωσης και της ελληνικής γυμναστικής;
«Θυμάμαι ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και 2004 η ελληνική ρυθμική γυμναστική ήταν πολύ ισχυρή και ελπίζω ότι θα επιστρέψει δυνατά το 2024. Σήμερα, αυτή η διοργάνωση είναι ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Και το Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς θα είναι ακόμα πιο σημαντικό για να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία».

-Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί την σημαντικότερη διοργάνωση γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας επί ελληνικού εδάφους. Αισθάνεστε ότι πλέον η Ελλάδα επιστρέφει ως «οικοδέσποινα» μεγάλων αγώνων, με τις ευχές της FIG;
«Η Ελλάδα είναι η χώρα του Ολυμπισμού και οφείλει να είναι δυνατή σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στη Γυμναστική. Οι αθλητές σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται δείχνοντας Ολυμπιακό πνεύμα, το οποίο προέρχεται από την Ελλάδα. Γι’ αυτό ελπίζω ότι η χώρα σας θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, για να συνεχίσει αυτή τη μακρά παράδοση.
Πράγματι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Έχει δείξει τις δυνατότητές της, διοργανώνοντας Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ασφαλώς αισθανόμαστε ότι η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο της FIG».

-Είναι η δεύτερη επίσκεψή σας στην Αθήνα μέσα σε έξι μήνες, αφού είχατε βρεθεί εδώ και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Διαπιστώσατε πρόοδο σ’ αυτό το εξάμηνο;
«Ναι. Η Ε.Γ.Ο. έχει γίνει πολύ δυνατή. Διαπίστωσα ότι ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και η Αντιπρόεδρος αποτελούν μία καλή ομάδα. Επίσης, υπάρχει ισότητα των φύλων στη διοίκηση. Βλέπω σπουδαίο μέλλον για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία».

VIDEO: Δηλώσεις του Προέδρου της FIG, Μορινάρι Γουατανάμπε:

VIDEO: Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ε.Γ.Ο., Κώστα Πανταζή:

VIDEO: Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά:

VIDEO: Δηλώσεις του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου:

Comments are closed.