Τιμητική διάκριση για τον Πετρούνια από το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων

petrounias-glasgow
Το βραβείο του 2ου καλύτερου αθλητή στα Βαλκάνια για το 2015 κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ετήσια ψηφοφορία που διοργάνωσε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ).

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων κατετάγη 2ος με 45 πόντους, πίσω από τον Σέρβο αστέρα του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος συγκέντρωσε 90 πόντους και αναδείχθηκε νικητής για πέμπτη χρονιά. Την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε ο Βόσνιος πρωταθλητής του στίβου Αμέλ Τούκα με 37 π..

Συνολικά 40 επιλεγμένοι Βαλκάνιοι αθλητές και αθλήτριες βρίσκονταν στη λίστα των υποψηφίων, βάσει των διακρίσεών τους μέσα στο 2015.

Στην ψηφοφορία του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που διεξήχθη για 43η χρονιά, ψήφισαν αθλητικοί συντάκτες από τα επίσημα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία των παρακάτω χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου: Βουλγαρία (ΒΤΑ, Ελλάδα (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Ρουμανία (AGERPRES), Τουρκία (Anadolu), Σερβία (TANJUG), Μαυροβούνιο (MINA), ΠΓΔΜ (MIA), Κροατία (HINA), Βοσνία Ερζεγοβίνη (FENA) και Αλβανία (ATA).

Το βραβείο παρέλαβε, για λογαριασμό του Λευτέρη Πετρούνια, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σόφια, σε ειδική τελετή, κατά την οποία τιμήθηκαν οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη αθλητές.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο που διαβίβασε στην Ε.Γ.Ο. η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σόφια:
vraveusi-petrounia-presveia-bulgaria

Comments are closed.